FAQ's

1   Is er een eenvoudige manier om de briketten aan te steken?

Eigenlijk zijn er een paar trucs: gebruik de juiste briketten, gebruik Weber's speciale aanmaakblokjes en gebruik een "Brikettenstarter." Deze kunt u bestellen in onze webshop... 
Lees meer Lees meer

2   Wat is de juiste stand voor de luchtgaten op mijn ketel?

Uw brikettenvuur heeft een adequate luchtstroom nodig om goed te branden... 
Lees meer Lees meer

3   Wat is het verschil tussen drievoudig vernikkeld of gietijzeren grillroosters?

Beide hebben hun voordeel. Het type grillrooster hangt af van het type barbecue... 
Lees meer Lees meer

4   Ik denk dat ik verfschilfers zie aan de binnenkant van de deksel! Wat moet ik doen?

Geen paniek, dit is geen verf. De binnenkant van uw barbecue deksel is niet geverfd, deze is gecoat... 
Lees meer Lees meer

5   Mijn gasbarbecue wordt niet warmer dan (120º tot 150º C). Hoe komt dat?

Vele mensen zijn gewend te barbecuen op een “open” barbecue, een barbecue zonder deksel.... 
Lees meer Lees meer

6   Mijn barbecue wil niet branden. Wat kan de oorzaak zijn?

Wanneer u de barbecue wel met een lucifer kunt aansteken heeft u misschien een probleem met de ontstekingsknop..... 
Lees meer Lees meer

7   Mijn Flavorizer staven moeten schoongemaakt worden. Wat zijn de tips?

Het onderhouden van uw Flavorizer staven is simpel en eenvoudig. Regelmatig borstelen na gebruik.... 
Lees meer Lees meer

8   Wat is het verschil tussen direct en indirect koken?

Direct koken is het eenvoudig grillen van eten direct boven de hittebron. Voor indirect koken bevindt... 
Lees meer Lees meer

9   Wat is het verschil tussen gietijzeren, porselein geemailleerde of RVS grillroosters?

Alle grillroosters hebben hun voordeel, het type grillrooster is afhankelijk van type barbecue. Gietijzeren roosters... 
Lees meer Lees meer

10   Hoe voorkomt ik roest op mijn gietijzeren grillrooster?

Om de mooie schroeilijnen van uw gietijzeren roosters te behouden en ook hun levensduur te verlengen is enige verzorging nodig.... 
Lees meer Lees meer

11   Er komt een geluid uit mijn barbecue. Wat kan ik doen?

Sissend geluid: direct na het opendraaien van het gastank ventiel hoort u een "sissend" geluid. Dit is alleen.... 
Lees meer Lees meer

12   Mijn gasbuitenkeuken wil niet opstarten in koud weer.

Weber gasbuitenkeukens zijn ontworpen om vloeibaar propaangas te gebruiken, dat een meer stabiele gassoort is voor lage... 
Lees meer Lees meer

13  Waar vindt ik het serienummer van mijn barbecue?

Het serienummer begint met 2 letters gevolgd door 6 of 7 cijfers. U kunt het serienummer vinden op de volgende... 
Lees meer Lees meer

14  Hoe voorkom ik roest op mijn gietijzeren grillrooster?

Om de mooie schroeilijnen te houden van uw gietijzeren roosters en ook hun levensduur te verlengen is enige verzorging nodig. Zoals... 
Lees meer Lees meer